Cavitatie

Het beste alternatief voor liposuctie

Cavitatie is een methode om vet te verwijderen, en een goed alternatief voor liposuctie. Bij cavitatie gaat het om kleine hoeveelheden vet op lokale zones. Doordat er geluidsgolven het lichaam worden ingestuurd zorgen die ervoor dat de vetophoping in beweging komt, dit proces heet cavitatie. Door cavitatie worden de wanden van de vetcellen afgebroken. De vetcellen komen vrij en worden door het lichaam afgevoerd. Bindweefsel, organen, bloedvaten en zenuwen blijven hierbij onbeschadigd.

Omdat het lichaam niet hele grote hoeveelheden met vetcellen tegelijk kan afbreken, kan deze behandeling ook maar op kleine gedeelten van het lichaam tegelijk worden gebruikt. Deze methode is dus erg geschikt voor de zogenoemde probleemzones. De kleine vetophopingen op de heupen (lovehandles), onder de billen, de dijenbuik of de rug. Mensen die last hebben van cellulitis, zullen ook veel baat hebben bij een cavitatiebehandeling. Om het resultaat helemaal naar wens te krijgen zijn vaak meerdere behandelingen nodig.

Het cavitatie apparaat kan ook gebruikt worden voor acne en de littekens daarvan, anti veroudering voor handen en decollete. Ook voor het verstevigen van de huid na bv. een bevalling, dieet, of cosmetische ingrepen kan cavitation een uitkomst zijn.

Voordelen:

 • pijnloos
 • geen herstelperiodes
 • geen littekens
 • onmiddellijk zichtbaar

Nadelen:
Cavitatie behandelingen zijn niet geschikt voor iedereen. Iemand die last heeft van obesitas zal geen baat hebben bij een Cavitatie behandeling. De hoeveelheden vet die met deze behandeling kunnen worden afgebroken, zullen voor iemand met obesitas namelijk niet merkbaar zijn. Verder mogen mensen die lijden aan stofwisselingsziekten, afwijkingen hebben aan de leverfunctie en diabetici geen gebruik maken van de Cavitatie behandelingen.

Cavitatie mag niet gebruikt worden op hoofd en hals, (wel op onderkin), oksels, knieholte, handen en gelaat, decolletée, borsten, enkels en voeten. Dit zijn trouwens plekken waar sowieso weinig vet zit.

Veelgestelde vragen

 • Wat zijn de resultaten? 
  Het eerste resultaat is direct meetbaar na slechts 1 behandeling. De resultaten zijn verschillend per persoon, maar gemiddeld zult u een vermindering van 2 tot 6 centimeter in omtrek kunnen meten per behandeling.
   
 • Is een cavitatie behandeling pijnlijk? 
  De behandeling is volledig pijnloos, er kan een lichte of warme tinteling waargenomen worden. Na de behandeling kan de klant de dagelijkse werkzaamheden hervatten. Er is geen herstelperiode.
   
 • Zijn de resultaten blijvend? 
  Omdat het membraan van de vetcellen geen functie meer heeft en de vetcel geen capaciteit meer heeft om het vet vast te houden, wordt het ingekapseld en uitgescheiden. Het resultaat is definitief.

Neem gerust een kijkje op deze website om een idee te krijgen van onze andere diensten. Wenst u meer informatie? Contacteer ons dan gerust.